vodne postelje > splošne informacije o vodnih posteljah
Iskanje:

Kaj se najbolj sprašuje?

Ali lahko posteljo zmontiram sam?    
Posteljo oz. podstavek je zelo enosavno sestaviti, in jo načeloma lahko sestavi prav vsak. Previden je potrebno biti le pri prenašanju in nameščanju jeder, da se nebi poškodovala, vse ostalo je precej enostavno , skoraj tako kot bi zlagal lego kocke. Predvidoma je potrebna 1ura in pol do dve uri.    
Koliko vode gre v posteljo?    
Količina vode je odvisna od velikosti jeder. Gre pa notri med 250 in 350litri/ jedro. Postelja je tako, ko je napoljnjena precej težka in se je ne da več prestavljati. Prav tako morate preveriti če je nosilnost , kjer bo postelja postavljena dovolj velika (predvsem za stare hiše z lesenimi stropovi). Koliko napolniti jedro, je odvisno od vsakega posameznika, pri navodilih pa je nekaj predlogov kako to vemo.    
Ali lahko na postelji spim takoj?    

V kompletu so vsi potrebni deli, tako , da je postelja kompletna, (potrebujete le rjuho in posteljnino) vendar ponavadi ni dovolj tople vode, da bi bila postelja že ogreta na pravo temperaturo. Najbolje je , da se postelja postavi že dopoldne, da grelci vsaj približno ogrejejo vodo na primerno temperaturo za spanje, v nasprotem primeru pa bo postelja precej hladna!

   
Ali se da postelja prestavljati?    
Posteljo polna vode ne moremo prestavljati, ker je pretežka. Tako je potrebno iz jeder spustiti vodo - le ta mora teči sama ali s pomočjo črpalke. Jeder NIKAKOR ne smemo stiskati, nagibati, dvigati in iz njih sami na hitro spuščati vode, ker je v jedrih posebna penica, ki je razporejena po jedru. V kolikor jedro na roko prestavljamo ali dvigamo, se ta penica v večini primerov odtrga od tam kjer bi morala biti in tako v jedru nastane kepa te penice. Ponavadi tako jedro ni več isto kot je bilo! Torej , si moramo za prestavitev postelje vzeti čas, počakati da se izprazne, jedra previdno zložiti in posteljo prestaviti.    
Kaj če predrem jedro?    
Tudi to se lahko zgodi, nja srešo je pod jedri še varnostni bazen, tako voda ne odteče po sobi, ampak se ujame v bazen. V kolikor je jedro preluknjano nekje na ravni površini (na na šivu) se ga da enostavno popraviti s setom za popravilo.
V kolikor se jedro predre na šivu ali v bližini , popravljanje ni priporočljivo. V kolikor ste posteljo kupili pri nas, lahko ponudimo novo jedro po znižani ceni 125EUR.
   
Ali se da vodna postelja vgraditi v okvir od stare postelje?    
Načeloma je to mogoče. Uporabi se prav vse sestavne dele vodne postelje. Podstavek vodne postelje se postavi v obstoječ okvir in to je to. Obstoječ okvir ne sme biti previsok in mora imeti odprtino iste dimenzije kot vodna postelja.    
Trdota postelje, bleženje, ledvena podpora?    
Vodne postelje so mehke. Žal trdote s količino vode ni mogoče regulirati, vode mora biti v jedrih namreč ravno prav. Večini ljudi ponavadi ustreza 95% blaženje, kar pomeni po EU standardu, da se postelja umiri (neha guncati) nekje v 0,5- 1 sekunde. Za starejše in težje osebe se priporoča dodatno še ledvena podpora, tiste, ki pa so navajeni spati na trdi postelji pa morda 100% blaženje (se umiri v 0-0,5sekunde).    

vodne postelje, vodna postelja, vodno ležišče